Casa Mary


Silvia Crisman (with renderings by Davide Torcasso)


Via Lanzo, Turin, Italy, 2007
This flat for a young couple had separated kitchen and living rooms. Since they often have friends visiting, they needed a single larger room, yet somehow visually divided. A change in floor texture - from a warmer paquet to a simple functional tile - marks a subtle division. An opening in the wall allows daylight into the entrance.

Via Lanzo, Torino, Italia, 2007
L'abitazione presentava soggiorno e cucina divise. La necessitÓ di questa giovane coppia di ospitare spesso amici e la volontÓ della padrona di casa di non avere due tavoli, ha indotto il progettista a proporre uno spazio unico, diviso a livello concettuale e fisico grazie ad un cambio di pavimento, dal caldo palchetto alla funzionale piatrella. Un varco nel muro porta la luce nel disimpegno.